Добре функціонуючий кишечник має вирішальне значення у системі травлення. У такий оптимальний стан його може привести включення до раціону певних фруктів.
У цій статті OBOZ. UA розповість про 7 смачних і корисних плодів, які сприяють оздоровленню шлунково-кишкового тракту.
Яблука
Яблука – чудове джерело розчинної клітковини. Вони добре регулюють роботу кишечника та запобігають запори.
Пектин, що міститься в яблуках, блокує запальні процеси у товстій кишці та сприяє розвитку корисної мікрофлори.
Папайя
Папайя – тропічний фрукт багатий папаїном, ферментом, що розщеплює білки і сприяє нормалізації травлення.
Регулярне вживання папайї полегшує симптоми синдрому подразненого кишечника (СПК) та зменшує здуття живота. Крім того, папайя захищає від виразок і сприяє відновленню слизової оболонки травної системи, що робить її цінним доповненням до дієти, спрямованої на оздоровлення кишківника.
Банани
Банани – відмінний вибір для тих, хто страждає від виразки чи печії. Вони покривають внутрішню оболонку шлунка, забезпечуючи потенційне полегшення роздратування.
Ці фрукти також багаті на калій, який регулює баланс рідини, що робить їх незамінними для здорового травлення.
Ківі
Ківі, що містять велику кількість клітковини та ферменту актинідаїну, відмінно підходять для поліпшення роботи кишківника. Цей фермент особливо ефективний при ослабленні моторики шлунково-кишкового тракту.
Включивши ківі у свій щоденний раціон, ви забезпечите безперебійну роботу травної системи та вирішите проблему запорів.
Ягоди
Ягоди – полуниця, малина та чорниця, багаті на антиоксиданти, що зміцнюють здоров’я кишківника і позбавляють від окислювального стресу.
Регулярне вживання цих маленьких, але могутніх фруктів сприяє регулярному спорожненню кишківника і підтримує природні процеси виведення відходів з організму.
Авокадо
Авокадо багате на мононенасичені жири і волокна, що забезпечують збалансований процес травлення і безперешкодний кишковий транзит.
Здорові жири авокадо відіграють важливу роль у харчуванні слизової оболонки кишківника, необхідної для ефективного засвоєння поживних речовин і підтримки його нормальної роботи.
Інжир
Інжир – це багате джерело клітковини та відмінний природний детоксикатор. Клітковина інжиру виводить токсини з організму та підтримує здоров’я травної системи.
Діючи як м’яке проносне, він підтримує регулярне спорожнення кишківника, не викликаючи дискомфорту.
Раніше OBOZ. UA розповідав, як харчування впливає на здоров’я суглобів.
Джерело: obozrevatel.com