У всьому світлі сардини надзвичайно популярні, особливо консервовані. Їх часто додають до різних страв, зокрема, салатів, макаронів та піци.
Про це повідомили в health. Сардини містять низку поживних речовин. Йдеться про омега-3 жирні кислоти, білок, кальцій. Ба більше, споживаючи цю рибу, можна захиститися від певних захворювань.
Користь споживання сардин:
Риба багата поживними речовинами
Сардини наповнені білком, вітамінами, мінералами. В результаті це насичує людину, сприяє кращому контролю рівня цукру в крові та допомагає підтримувати здорову масу тіла.
Риба містить вітамін В12, необхідний для неврологічної функції, та залізо для транспортування кисню, синтезу гормонів.
Ба більше, сардини є джерело омега-3 жирні кислоти, які мають потужні протизапальні та оздоровчі властивості.
Зменшення ризику певних хвороб
Споживання сардин може допомогти зменшити ризик поширених захворювань, а саме серця, раку та діабету другого типу. Адже ця риба наповнена поживними речовинами, що підтримують здорову регуляцію цукру в крові, а саме білком, магнієм, цинком.
Згідно з дослідженнями, ті, хто регулярно їсть жирну рибу, зокрема й сардини, мають нижчі показники зниження когнітивних функцій та деяких видів раку.
Захист кісток та ріст мʼязів
Сардини містять поживні речовини, потрібно для здорового опорно-рухового апарату, а саме білок, магній, кальцій та вітамін D, останній потрібен для засвоєння кальцію і підтримки здоров’я кісток. Таким чином споживаючи цю рибу, можна захиститися від захворювань, повʼязаних з кістками, – остеопенії та остеопорозу. Також вони підтримують оптимальну мінеральну щільність кісток.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яка їжа може зашкодити психічному здоровʼю.
Джерело: obozrevatel.com