Капуста може покращити здоровʼя серця. Також вона допомагає в захисті кісток завдяки вмісту клітковини та вітамінів.
Про це повідомили в health. Експерти зауважили, що потрібно надавати перевагу методам швидкого приготування капусти, аби зберегти її поживну цінність.
Користь споживання капусти:
Вміст волокон
Споживаючи капусту, людина отримує більше клітковини, яка допомагає відчувати себе насиченим протягом тривалого часу. Ба більше, капуста може полегшити запор, контролювати рівень глюкози в крові, покращити здоровʼя кишківника та знизити рівень холестерину.
Вітамін С
З капусти можна отримати багато вітаміну С. Зокрема, це антиоксиданти, який допомагає організму засвоювати залізо з рослинної їжі, виробляє колаген для загоєння ран і підтримує імунну систему.
Низька калорійність
Сира капуста містить мало калорій, тому може допомогти схуднути.
Боротьба з раком
Капуста містить глюкозинолати, їх організм розщеплює на сполуки, що мають протиракові переваги.
Зміцнення кісток
Вітамін К, який міститься у капусті, потрібен для здоровʼя кісток та згортання крові.
Зміцнення серця
Капуста має протизапальні переваги, що можуть допомогти зменшити ризик серцевих захворювань.
Раніше OBOZ.UA розповідав про те, чи дійсно для здоровʼя людини споживати вівсянку.
Джерело: obozrevatel.com