У деяких людей може бути нестерпність лактози, тому мигдальне молоко є альтернативою традиційному. Воно корисне для здоровʼя, зокрема, може знизити рівень холестерину, наповнити організм антиоксидантами.
Про це повідомили в health. Попри свою користь, мигдальне молоко може мати побічні ефекти для деяких людей.
Ризики споживання мигдального молока
Одним із найбільш серйозних ризиків, пов’язаних з мигдальним молоком, є алергія на горіх. Для людей з такою алергією споживання мигдального молока може бути небезпечним і призвести до серйозних наслідків для здоров’я. У такому випадку можна розглянути інші рослинні альтернативи, такі як вівсяне або соєве молоко.
Ще одним ризиком є доданий цукор, який часто зустрічається в мигдальному молоці. Надмірне його споживання може призвести до різних проблем зі здоров’ям. Йдеться про рак, пошкодження мʼязів, нервів чи сітківки в оці, діабету, хвороби серця, високого артеріального тиску, холестерину та тригліцеридів, захворювання нирок, печінки, ожиріння.
Також потрібно уникати мигдального молока, яке містить певні добавки, зокрема, консерванти. Перед покупкою уважно читайте склад продукту на етикетці, щоб переконатися, що він містить мінімум шкідливих інгредієнтів.
Раніше OBOZ.UA розповідав, чи корисно для здоровʼя людини споживати хумус.