Харчові звички, які можуть спровокувати серцевий напад 

Щоб зберегти форму та здоров’я, варто уникати жирних продуктів, зокрема насичених жирів, які підвищують ризик серцевих захворювань. Крім того, важливо контролювати порції їжі та зменшити споживання солі.

Відео дня

Таким чином, лише правильне харчування і фізична активність допоможуть підтримати серце в хорошій формі. Що ще може впливати на здоров’я та від яких звичок варто відмовитись, розповіли в Eat This, Not That.

Смажена їжа

Щоб знизити ризик серцевих захворювань, варто відмовитися від їжі смаженої у фритюрі. Зокрема, регулярне споживання таких продуктів, як картопля фрі, пончики або курячі крильця, може підвищити ризик серцевих захворювань, інсульту та діабету. Також дослідження показали, що страви з фритюру сприяють розвитку ожиріння та гіпертонії.

Великі порції

Правильний розмір порції — це ключ до здорового харчування. Пам’ятайте, що навіть корисна їжа може завдати шкоди, якщо вживати її занадто багато. Тож, контролюйте порції, щоб отримати максимальну користь від кожного продукту.

Насичені жири

Продукти з високим вмістом насичених жирів, наприклад жирне м’ясо, масло та деякі молочні продукти, можуть підвищувати рівень “поганого” холестерину. Це може призвести до утворення бляшок у судинах та збільшити ризик серцевих захворювань. Щоб підтримувати здоров’я серця, варто обмежити споживання таких продуктів та обирати джерела корисних жирів, як-от рибу або олії.

Транс-жири

Транс-жири варто споживати якомога рідше, оскільки вони підвищують рівень “поганого” холестерину (ЛПНЩ) та знижують “хороший” холестерин (ЛПВЩ). Це, своєю чергою, може збільшити ризик серцево-судинних захворювань.

Нестача здорової їжі

Варто зазначити, що далеко не всі жири шкідливі, особливо коли мова йде про омега-3, які містяться в морепродуктах. Вони допомагають знижувати рівень “поганого” холестерину та підвищують рівень “хорошого”, що покращує здоров’я серця. Включайте в раціон 2-3 порції жирної риби або морепродуктів щотижня, щоб підтримувати серце здоровим.

Рафіновані злаки

Рафіновані зерна, які містяться у білому хлібі, можуть спричинити ожиріння та метаболічні проблеми через високий вміст вуглеводів. Натомість цільні зерна багаті клітковиною та іншими важливими поживними речовинами, які допомагають контролювати рівень цукру в крові та запобігати серцево-судинним захворюванням.

Солодощі

Високий вміст доданого цукру підвищує ризик серцево-судинних захворювань, навіть якщо вага людини знаходиться у нормі. Крім того, напої з цукром, такі як газовані води та енергетики, є основними джерелами цукру, які варто виключити з раціону. Натомість корисно споживати фрукти, багаті природними цукрами та клітковиною, замість оброблених солодощів.

Сіль

Високе споживання натрію, особливо з оброблених продуктів, може підвищити артеріальний тиск, а також збільшити ризик інфаркту та інсульту. Обмеження натрію допомагає знизити тиск і зменшує ці ризики. Тож, замість надмірної солі для покращення смаку їжі, рекомендую використовувати свіжу зелень та спеції.

Раніше OBOZ.UA розповів, які харчові звички руйнують здоров’я серця.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Джерело: obozrevatel.com