Кокосова олія є основним продуктом південноіндійської кухні і знайшла популярність у дієтах по всьому світу. Існують різні види кокосової олії, такі як кокосова олія першого віджиму, рафінована кокосова олія та дезодорована олія, і кожна з них має своє застосування.
Кокосову олію можна вживати в їжу, а також застосовувати місцево. Ми зібрали для вас деякі переваги додавання кокосової олії до вашого раціону.
Може вбивати шкідливі патогени, такі як бактерії та грибки
Примітно, що 50% жирних кислот у кокосовій олії – це лауринова кислота. Коли лауринова кислота засвоюється організмом, вона утворює сполуку під назвою монолаурин.
Доведено, що і лауринова кислота, і монолаурин разом вбивають шкідливі патогенні мікроорганізми, такі як бактерії та грибки. Дослідження показують, що обидві ці сполуки допомагають боротися з бактеріями золотистого стафілокока та грибками Candida albicans, які викликають інфекції у людей.
Дає відчуття ситості та допомагає спалювати жир
Збільшення ваги відбувається, коли ми споживаємо більше калорій, ніж нам потрібно для отримання енергії. Дослідження показують, що вживання їжі, приготованої на кокосовій олії, може посилити відчуття ситості порівняно зі знежиреною їжею.
Це опосередковано пов’язує кокосову олію зі зниженням ваги. Однак не варто перестаратися, оскільки велике споживання може призвести до нудоти та послаблення випорожнень.
Завдяки антиоксидантним властивостям, кокосова олія першого віджиму зменшує стрес
Встановлено, що кокосова олія першого холодного віджиму містить більше антиоксидантів, корисних для мозку. Хоча немає прямих досліджень, які б підтверджували це на здорових людях, дослідження, проведене на гризунах, показало, що кокосова олія першого холодного віджиму знижує рівень індукованого стресу.
Дослідники також вважають, що кокосова олія першого віджиму може бути корисною для лікування деяких видів депресії, але такі дослідження все ще перебувають на початковій стадії.
Підвищує рівень захисного холестерину ЛПВЩ, сприяє підвищенню чутливості до інсуліну
Холестерин ЛПНЩ спричиняє накопичення жиру в артеріях і підвищує ризик серцево-судинних захворювань. Тригліцериди середнього ланцюга (ТСЛПВЩ), присутні в кокосовій олії, підвищують рівень захисного холестерину ЛПВЩ, сприяють підвищенню чутливості до інсуліну і є дуже корисними для серця.
Дослідження показує, що дотримання дієтичної програми, яка включає кокосову олію, підвищує рівень холестерину ЛПВЩ у людей з ішемічною хворобою серця.
Раніше OBOZ.UA пояснював, чому корисно пити кокосову воду.
Джерело: obozrevatel.com