Immatics переводить свій провідний актив у дослідження 3 фази одразу після ранньостадійного випробування

Раніше цього року німецька компанія оприлюднила намір провести дослідження фази 2/3 з оцінки свого препарату клітинної терапії IMA203, таргетованого на рецептор PRAME, в схемі лікування меланоми другої лінії.

Але тепер плани Immatics стали більш амбітними: біотехнологічна компанія готується розпочати опорне випробування IMA203 вже цього року.

IMA203 перевірять в умовах неоперабельної або метастатичної меланоми в когорті пацієнти, яких було до цього проліковано інгібіторами контрольних точок. IMA203 буде порівнюватися в терапією за вибором дослідника. Як первинну кінцеву точку в опорному випробуванні обрали виживаність без прогресування (ВБП): на думку керівництва, це є найшвидшим шляхом до повного схвалення та «представляє більш привабливе комерційне позиціонування, ніж рівень відповіді».

Рішення «перескочити» КД середньої фази було прийняте після отримання позитивних результатів з дослідження фази 1b у вигляді відповіді на терапію та виживаності без прогресування. У цьому у дослідженні застосування IMA203 забезпечило ВБП на рівні 6 місяців в середньому проти 2,6 місяців у попередньому випробуванні з ескалацією дози. За даними Immatics, очікувана ВБП серед таких пацієнтів становить два-три місяці.

Зазначається, що схожий препарат Amtagvi — аутологічні Т-клітини від Iovance Biotherapeutics – забезпечували в таких умовах ВБП на рівні 4,1 місяця.


Джерело: thepharma.media