Як позбутися живота після менопаузи: ефективні вправи для підтягнутого тіла

Віртуальний меморіал загиблих борців за українську незалежність: вшануйте Героїв хвилиною вашої уваги!

Під час менопаузи багато жінок стикаються з набором ваги. Проте, як зазначає клініка Майо, дослідження показують, що не лише менопауза спричиняє ці зміни – інші фактори способу життя також грають важливу роль.

Наприклад, з віком сповільнюється метаболізм, а рівень фізичної активності знижується, що створює ідеальні умови для появи зайвої ваги. Проте не потрібно сприймати це як неминуче. Можливо ефективно зменшити об’єм живота після менопаузи, якщо додати до свого режиму ці п’ять вправ від eatthis.com.

Завдяки цим вправам ви не лише спалите багато калорій і позбудетеся зайвого жиру по всьому тілу, але й активізуєте метаболізм та загальний рівень фізичної активності.

Спліт-присідання

Ця вправа є однією з найефективніших для зміцнення стегон і сідниць. Особливістю цієї вправи є те, що вона тренує кожну ногу окремо, додатково активуючи м’язи кору для підтримання рівноваги.

Розмістіть одну ногу попереду іншої, щоб у нижній точці присідання обидва коліна утворювали кути в 90 градусів. Опускайтеся прямо вниз, роблячи акцент на передній п’яті. Слідкуйте, щоб коліно не виходило за межі носка.

Як позбутися живота після менопаузи: ефективні вправи для підтягнутого тіла

Підйом стегна

З віком м’язи спини та колін часто слабшають, що може зменшувати рухливість. Ця вправа зміцнює сідниці, що не тільки покращує стан спини, але й зменшує навантаження на інші проблемні зони.

Ляжте на спину, зігнувши одне коліно під кутом 90 градусів, іншу ногу витягніть прямо. За допомогою зігнутої ноги, напружте сідницю та підніміть стегна вгору, утримуючи таз у рівновазі. Пряма нога має залишатися витягнутою на рівні тулуба протягом усього руху.

Stir-The-Pot

Ця назва може видатись незвичайною, але це одна з найбільш ефективних вправ для м’язів кору. Вона задіює середній відділ під різними кутами, допомагаючи зміцнити м’язи спини та кору.

Займіть положення планки на фітболі. Не рухаючи тулубом, робіть колові рухи передпліччями. Після кількох повторень змініть напрямок. Слідкуйте, щоб лопатки були зведені, а поперек не прогинався.

Як позбутися живота після менопаузи: ефективні вправи для підтягнутого тіла

Тяга з гантелями в нахилі

Ця вправа чудово тренує всю спину, покращуючи поставу, зміцнюючи плечі та спалюючи значну кількість калорій. Завдяки “зігнутій” позиції, ви також додатково активуєте м’язи кору, стегон та підколінних сухожиль.

Візьміть гантелі в обидві руки, злегка зігніть коліна і нахиліться вперед, щоб тулуб був майже паралельним землі. Тримайте спину рівною, зводьте лопатки разом і виконуйте тягу.

Як позбутися живота після менопаузи: ефективні вправи для підтягнутого тіла

Віджимання з TRX

Віджимання на підвісних тренажерах TRX додають новий рівень складності, вимагаючи додаткової роботи преса для стабілізації тіла. Перевагою є те, що ви можете легко регулювати навантаження: для більшої складності наблизьтесь до опорної точки, для легшого варіанту – відійдіть далі.

Візьміться за ручки та займіть положення для віджимань, поставивши руки на ширині плечей. Тримайте спину рівною, не допускаючи провисання стегон. Опускайтеся вниз, утримуючи лікті близько до тулуба.

Джерело: obozrevatel.com