Керівництво Cassava прямує у відставку після викриття шахрайства з клінічними даними

Допоки Мінюст і Комісія з цінних паперів і бірж перевіряють увесь топ-менеджмент компанії, свою посаду покидають генеральний директор Cassava Sciences і його дружина, яка працювала там головним нейробіологом.

Днями Cassava Sciences заявила, що її генеральний директор Ремі Барб’є відправляється у відставку та виходить зі складу ради директорів компанії. Поки йому шукають заміну, головою правління та тимчасовим СЕО працюватиме Річард Беррі, який раніше був там директором.

Також йде у відставку старший віце-президент із нейронаук Ліндсей Бернс – дружина Барб’є та… олімпійська призерка з веслування – хоча вона буде надавати компанії «консультаційні послуги» надалі з можливістю продовження трудового контракту.

Профілі Барб’є і Бернс уже видалили з розділу «Управляння» на офіційному сайті фармкомпанії. Також зачищено файли з даними клінічних досліджень.

Проблеми з законом почалися у Cassava Sciences декілька років тому, коли компанію викрили на фальшуванні даних випробувань експериментального препарату сімуфілам, який вона наполегливо розробляла як засіб лікування хвороби Альцгеймера. Звинувачення у підробці прозвучали в 2021-му, і невдовзі справою зацікавилися Мінюст та Комісія з цінних паперів і бірж, які розпочали окремі розслідування махінацій компанії.

Прете, попри викриття, компанія продовжувала наполягати на тому, що її кандидат уповільнює когнітивне зниження – на цілих 38% у порівняні з плацебо.


Джерело: thepharma.media