Позики та домовленості: Ляшко підписав п’ять угод у Берліні

Як передає «Укрінформ», на Міжнародній конференції з відновлення України міністром було підписано 5 п’ять угод сфері охорони здоровʼя – вони перелічені у його пості на Facebook.

1. Рамковий договір між урядами України та Франції, що передбачає підтримку проєкту з влаштування модульних лікарень в Україні на кошти пільгового кредиту обсягом 35 мільйонів євро.

2. Рамковий договір між урядами України та Франції, що передбачає устаткування українських медзакладів сучасними мамографами. Заявлений обсяг фінансування — понад 11,6 мільйонів євро, умови не вказані.

3. Рамкова угода про позику 100 мільйонів євро на проект «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine). Кредитор – Банк розвитку Ради Європи. За словами Ляшка, ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію важливих інфраструктурних об’єктів, зокрема на «збільшення потужностей та покращення умов перебування в Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні, створення сучасних умов для комплексної родинної реабілітації та психолого-педагогічної корекції на базі санаторію «Аркадія» у місті Одеса, збільшення кількості одночасного перебування дітей у 1,5-2 рази у КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Центр комплексної реабілітації «Фенікс» тощо».


Джерело: thepharma.media