Вівсяна каша давно зарекомендувала себе як популярний вибір для сніданку, зважаючи на її численні корисні властивості для здоров’я. Проте, цей сніданок може здатися дещо одноманітним.
Незважаючи на те, що вівсянка багата на клітковину, яка забезпечує тривале відчуття ситості, її смак може стати нудним. Відтак, існує багато начинок, які можуть зробити вашу вівсянку більш смачною та поживною, пише eatthis.com.
Нижче наведено 9 корисних добавок, які допоможуть вам покращити смак і користь ранкової вівсянки, а також сприятимуть втраті ваги і здоров’ю.
Червоні фрукти та ягоди
Включення червоних фруктів у ваш сніданок допомагає в боротьбі з жировими відкладеннями. Дослідження Техаського жіночого університету 2012 року виявило, що чорниця може зменшувати утворення жирових клітин. Ваші можливості не обмежені: їжте вівсянку з вишнями, сливами, нарізаними яблуками та іншими червоними фруктами, щоб отримати максимум антоціанів, які сприяють зменшенню жиру.
Для тих, хто любить пригоди, спробуйте додати скандинавську брусницю до своєї вівсянки. Згідно з дослідженням, опублікованим у Journal of Nutrition and Metabolism, миші на дієті з високим вмістом жиру, які отримували ягоди, набрали менше ваги, ніж ті, що не отримували.
Цейлонська кориця
Кориця додає солодкий смак до вашої вівсянки. Крім того, вона багата на антиоксиданти, які покращують чутливість до інсуліну та допомагають спалювати жир навколо живота. Дослідження в Archives of Biochemistry and Biophysics показало, що кориця допомагає стабілізувати рівень цукру в крові. Додайте яблука і корицю до вівсянки для святкового сніданку з подвійною користю для здоров’я.
Мигдальне масло або подрібнений мигдаль
Мигдальне масло покращує роботу мозку завдяки високій концентрації вітаміну Е, який є потужним антиоксидантом. Додайте столову ложку мигдалевого масла до вівсянки для підвищення мозкової активності. Подрібнений мигдаль також є чудовим джерелом вітаміну Е, який знижує ризик раку печінки на 40%.
Какао-порошок
Натуральне какао з високим вмістом флавоноїдів і стеаринової кислоти підвищує рівень хорошого холестерину ЛПВЩ. Використовуйте какао без доданого цукру, щоб отримати максимум користі для здоров’я.
Мед
Мед є природним підсолоджувачем з протизапальними сполуками, такими як кверцетин і кемпферол. Він має менший вплив на рівень цукру в крові, ніж столовий цукор, що допомагає підтримувати енергію протягом дня.
Арахісове масло
Арахісове масло багате на вітаміни та клітковину. Воно містить фітохімічний ресвератрол, який допомагає запобігати раку колоректальних клітин. Додайте його до вівсянки для поживного сніданку.
Гарбузове пюре
Гарбузове пюре додає ситність і багато корисних властивостей: покращує травлення, стан шкіри, зір і імунітет завдяки високому вмісту вітаміну А.
Гранатові зерна
Гранатові зерна прикрасять вашу вівсянку і наповнять її антиоксидантами. Вони також знижують апетит і допомагають контролювати вагу, а ще – зменшують гіпертонію та запалення.
Кокосова стружка
Кокосова стружка додає вівсянці солодкого тропічного смаку. Дослідження показали, що вона допомагає зменшити жир на животі. Відтак, сприяє втраті ваги та зменшенню об’єму талії.
Раніше OBOZ.UA опублікував продукти, які надовго залишають відчуття ситості.
Джерело: obozrevatel.com