Від арахісового масла до фісташок: 14 варіантів для перекусу без шкоди для здоров’я

Правильний вибір перекусу може значно вплинути на ваше здоров’я та самопочуття. Багато людей звикли до продуктів, які не приносять користі і можуть сприяти набору ваги. 

Відео дня

Однак, є чимало смачних і корисних альтернатив, які допомагають не лише задовольнити голод, а й забезпечити організм необхідними поживними речовинами. Видання eatthis.com опублікувало 14 здорових варіантів перекусу, які допоможуть вам залишитися ситими та енергійними протягом дня.

1. Арахісове масло та морквяні палички

Більше овочів у раціоні завжди корисно, адже вони постачають рослинні сполуки, необхідні для здоров’я. Однак, самі по собі овочі можуть не завжди бути досить ситними. Замочивши морквяні палички в арахісовому маслі, ви додасте корисні жири та білки, які уповільнюють процес травлення та допомагають зберегти відчуття ситості. Одна столова ложка арахісового масла містить 8 грамів жиру і 4 грами білка, з переважно здоровими мононенасиченими та поліненасиченими жирами.

2. Сир

Це смачний та ситний продукт, багатий кальцієм, вітаміном В12 і калієм, що підтримує здоров’я кісток. Можна їсти його самостійно або з додаванням фруктів для більш збалансованого перекусу. Стандартна порція (пів склянки) містить 12 грамів білка і 2,5 грама жиру, якщо обирати версію з низьким вмістом жиру.

3. Білкові чіпси з хумусом

Для любителів чіпсів є варіанти з високим вмістом білка, що допомагають підтримувати відчуття ситості. Чіпси з бобових або курячого протеїну можуть бути ідеальними для перекусу, а в поєднанні з хумусом ви отримуєте додаткові корисні вуглеводи та клітковину, яка допомагає відчувати ситість.

4. Рибні консерви з крекерами

Консервована риба, наприклад, тунець чи сардини, – це чудове джерело білка та омега-3 жирних кислот, корисних для мозку та зору. Поєднуючи рибу з цільнозерновими крекерами, ви отримаєте ситну та поживну закуску.

5. Селера з гуакамоле

Авокадо є джерелом здорових жирів і клітковини, що покращує насичення. Додавши авокадо до вашого раціону у вигляді гуакамоле, ви не тільки насичуєтесь, а й забезпечуєте організм клітковиною, якщо їсте гуакамоле з овочами, такими як селера.

6. Грецький йогурт чи скир з насінням чіа

Ці молочні продукти багаті на білок, що сприяє ситості. Грецький йогурт має більше білка, ніж звичайний, а поєднання з насінням чіа або льону зробить закуску ще більш поживною.

7. Яблука

Яблука – це не лише смачні фрукти, а й джерело клітковини. Одне середнє яблуко містить 4,8 грама клітковини, що допомагає уповільнити процес травлення і зберегти ситість.

8. Рулетики з індички

Індичка – це смачне джерело білка, що підтримує насичення. Просто загорніть скибку індички в рулет і з’їжте, коли хочеться перекусити.

9. Сир з цільнозерновими крекерами

Сир є смачним джерелом білка та жиру, а поєднання з цільнозерновими крекерами забезпечує ситність і вуглеводи для енергії.

10. Ківі

Фрукти з високим вмістом води та клітковини, такі як ківі, можуть допомогти вам відчути ситість, особливо перед їжею.

11. Зварені круто яйця

Яйця – це джерело білка, що допомагає утримувати ситість. Одне велике яйце містить 6 грамів білка і всі 9 незамінних амінокислот. Можна взяти з собою яйце, зварене круто, і поїсти його з хумусом або гуакамоле.

12. Фісташки

Фісташки – це рослинний білок, який містить усі необхідні амінокислоти. Одна порція фісташок (49 горіхів) забезпечує 6 грамів білка та клітковину.

13. Розпушене сорго

Сорго – це злаковий продукт, багатий клітковиною та антиоксидантами. Він містить більше білка, ніж кіноа, і може стати чудовою альтернативою попкорну.

14. Фадж Попс

Якщо хочеться чогось солодкого, спробуйте заморожені фадж попс. Вони містять деяку кількість жиру та білка, що уповільнює процес травлення і дає довше відчуття ситості.

Джерело: obozrevatel.com