Смачний десерт для любителів горіхів: як приготувати вологий та ніжний кекс без клопоту

Джерело: unian.ua

Вологий та ніжний кекс здатен завоювати будь-який шлунок. Маючи базовий рецепт, можна додавати до нього різні горіхи, родзинки, фрукти та ягоди, щоб щоразу отримувати новий десерт.

Як пише Еxpress, цей десерт виходить насиченим, з хрусткими горіхами та теплим ароматом спецій. Для приготування знадобляться:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 225 г;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 20 г;
  • ванільний цукор – 5 г;
  • подрібнені волоські горіхи – 1 ст.;
  • терта морква – 2 ст.;
  • кориця – 1 ч.л.

Розігрійте духовку до 180°C і змастіть форму маслом або олією. Збийте яйця з цукром до блідої та пишної маси. Влийте молоко та олію, продовжуйте збивати до однорідності.

Поступово додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Коли суміш стане однорідною, додайте горіхи, моркву та корицю. Обережно перемішайте лопаткою, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.

Вилийте тісто у форму та випікайте 25-30 хвилин при 180°С. Дайте охолонути у формі протягом кількох хвилин, а потім діставайте. Коли десерт повністю охолоне, посипте верх цукровою пудрою або покрийте глазур’ю з вершкового сиру.

Що ще смачного приготувати

Осінь приносить з собою чудові сезонні рецепти ароматної випічки. Пиріг з яблуком і корицею поєднує в собі два найактуальніші смаки цієї пори року у вологий та розсипчастий десерт. 

В холодні осінні дні хочеться їсти тільки затишну теплу їжу. Шоколадно-банановий хліб легко готується й чудово підійде до чашки гарячого чаю.

Також варто спробувати приготувати шоколадний пиріг без борошна.