Що з’їсти смачне і без ризику для фігури: названо 10 продуктів, які швидко наситять

Джерело: unian.ua

Вживання деяких низькокалорійних продуктів є чудовим способом контролювати голод. Вони забезпечують ситість, поживність, водночас не сприяючи набору ваги. Видання Health назвало 10 продуктів, які містять менше ніж 100 калорій на порцію. 

1. Яйця

В одному великому яйці всього 72 калорії. Цей продукт багатий на білок, що допомагає організму вивільняти гормони, які пригнічують апетит, уповільнюють травлення та підтримують стабільний рівень цукру в крові. Ось чому вживання одного чи двох яєць допомагає втамувати голод, незалежно від того, їсте ви їх для перекусу чи на сніданок.

Яйця також містять такі важливі поживні речовини, як вітамін D, холін та вітаміни групи В.

2. Нежирний грецький йогурт 

У 100 г нежирного йогурту – близько 73 калорії. Ситний він завдяки значному вмісту білка. Доведено, що білок у грецькому йогурті стимулює вивільнення гормонів, які допомагають відчувати ситість після їжі.

Якщо грецький йогурт поєднати з багатими на клітковину ягодами, він стане ще ситнішим і до того ж солодким. 

3. Знежирений сир

В одній склянці продукту – 180 калорій. Сир, що містить близько 25 грамів білка в порції об’ємом 1 склянка, є неймовірно ситною закускою сам по собі.

Більше половини калорій у сирі походить з білка, який допомагає підтримувати м’язи та довше зберігає відчуття ситості. До сиру можна долати ягоди чи персики, щоб страва краще насичувала, була солодшою і поживнішою.

4. Листова зелень

Зелень містить 5-9 калорій на склянку продукту. Якщо ви з’їсте велику порцію капусти кале чи шпинату – отримаєте лише кілька калорій. Ці продукти відомі своїм вражаючим харчовим профілем: забезпечують велику кількість поживних речовин, зокрема вітамінів K, C та A.

Клітковина в листовій зелені допомагає вам залишатися ситими, оскільки уповільнює травлення та зменшує голод.

5. Попкорн, приготовлений повітряним способом

Одна склянка цього продукту містить 30 калорій. Клітковина в попкорні сприяє насиченню та приборкує бажання до перекусів між основними прийомами їжі. 

Також у попкорні є багато фенольної кислоти – антиоксиданту, що бореться з хворобами.

6. Вівсянка

У половині склянки вівсянки – 150 калорій. Овес – це цільне зерно, яке завдяки вмісту розчинної клітковини, зокрема бета-глюкану, підтримує здоров’я серця та забезпечує тривале відчуття ситості.

У порції з пів склянки вівсянки ви отримаєте близько 13% вашої добової потреби в клітковині.

7. Ягоди

Пів склянки ягід містить 30-40 калорій. Полуниця, чорниця, малина мають природну солодкість, низьку калорійність. До того ж у них багато антиоксидантів, що борються з хворобами.

Ягоди – чудовий спосіб насититися солодким без цукру та великої кількості калорій. Крім того, завдяки високому вмісту води та клітковини, ягоди підтримують здоров’я травної системи.

8. Кавун

У половині склянки кавуна – всього 25 калорій. Це солодка та освіжаюча закуска, що складається з понад 90% води. Саме завдяки цьому кавун є таким ситним.

Крім того, кавун містить антиоксиданти, такі як лікопін і вітамін С, що підтримують здоров’я серця та імунну функцію.

9. Селера 

У двох великих стеблах селери – усього 18 калорій. Ця низькокалорійна закуска складається переважно з води, вона сприяє насиченню.

Селера є джерелом вітаміну К, який допомагає регулювати кров’яний тиск, збалансовує кількість рідини та підтримує функцію м’язів, і фолату, який стимулює ріст клітин і допомагає організму виробляти ДНК.

Крім того, у селері є марганець, який підтримує здоров’я кісток, метаболізм та антиоксидантну функцію.

10. Кабачки 

У склянці нарізаних кабачків – 27 калорій. Це ніжний овоч, який складається з понад 90% води, що робить його природним зволожувачем та ідеальним для додавання об’єму до страв без значного збільшення калорійності.

У кабачках також чималі дози клітковини, вітаміну С та калію – поживних речовин, що підтримують імунну функцію та здоров’я серця.

Раніше УНІАН розповідав про 7 продуктів, які реально допомагають скинути жир із живота. За словами тренера і нутриціолога Джона Мітчелла, тим, хто намагається схуднути, потрібно почати зі збільшення споживання клітковини, яка не спалює жир безпосередньо, але допомагає організму довше зберігати відчуття ситості, регулює рівень цукру в крові, знижує запалення і сприяє зниженню загальної кількості споживаних калорій.

Серед продуктів зі значним вмістом клітковини експерт назвав авокадо, вівсянку, насіння чіа, соцевицю тощо.