Смузі може стати поживною закускою чи навіть частиною добре збалансованого сніданку. Напій має безліч поживних переваг для здоровʼя людини.
Про це повідомили в health. Вітаміни, мінерали та антиоксиданти можуть допомогти покращити травлення, водний баланс та рівень енергії.
Що додати до смузі:
Ягоди годжі
Ягоди годжі мають гостро-солодкий смак та широкий спектр поживних речовин. Вони містять багато антиоксидантів, вітамінів та мінералів, які підтримують імунну функцію, здорову шкіру, настрій та зір. Біологічно активні сполуки мають протизапальні, протимікробні та протиракові властивості.
Насіння конопель
Насіння конопель є відмінним джерелом омега-3 та омега-6 жирних кислот, вони допомагають боротися із запаленням. Також вони вважаються повноцінним білком, зокрема, містять усі дев’ять незамінних амінокислот.
Насіння конопель містить клітковину, підтримує здорове травлення та збалансований мікробіом кишківника.
Листяна зелень
Йдеться про шпинат, капусту, вони багаті декількома вітамінами й мінералами. Листова зелень позитивно впливає на здоровʼя очей, серця та імунітет. Також вона багата вітаміном К, а антиоксиданти можуть допомогти боротися з окислювальним стресом і зменшити ризик хронічних захворювань.
Мигдаль
Мигдаль містить жири, білки, клітковину, вітаміни, мінерали й біологічно активні сполуки з антиоксидантними та протизапальними властивостями. Споживання мигдалю може допомогти знизити рівень холестерину, зменшити ризик серцевих захворювань.
Раніше OBOZ.UA розповів про популярні напої, які можуть нашкодити організму.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Джерело: obozrevatel.com