Чи безпечно споживати низькокалорійні продукти: до чого це може призвести

Останніми роками все більше людей почало стежити за спожитими калоріями. У звʼязку з цим варто знати про низькокалорійні продукти, які мають користь для людини.

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що організму потрібна певна кількість калорій для оптимального функціонування. Тоді як споживання великої кількості калорій призводить до збільшення ваги. 

Низькокалорійні продукти забезпечують необхідні поживні речовини з малої кількістю калорій. 

Переваги низькокалорійних продуктів

Управління вагою

Низькокалорійні продукти допомагають легше контролювати здорову вагу.

Поживні речовини

Низькокалорійні продукти містить велику кількість поживних речовин, а саме вітаміни, мінерали, антиоксиданти. 

Покращене травлення

Низькокалорійні продукти часто містять велику кількість клітковини, яка сприяє здоровʼю травлення, запобігає запорам та підтримує здоровий мікробіом кишківника.

Зменшення ризику хронічних захворювань

Дієта, яка містить низьку кількість калорій повʼязана зі зменшенням ризику хронічних захворювань. Йдеться про хвороби серця, діабет та деякі види раку.

Низькокалорійні продукти

Овочі:

  • Листова зелень: шпинат, капуста та швейцарський мангольд.
  • Хрестоцвіті овочі: броколі, цвітна капуста та брюссельська капуста.

Фрукти:

  • Ягоди: полуниця, чорниця та малина.
  • цитрусові: апельсини, грейпфрути та лимони.

Білок:

  • Нежирні білки: куряча грудка, індичка, тофу та риба.
  • Бобові: квасоля, сочевиця та нут.

Зерно:

  • Кіноа.
  • Овес.

Молочні продукти та альтернатива:

  • Грецький йогурт.
  • Мигдальне молоко.

Також OBOZ.UA розповідав про те, чи корисно періодично голодувати для людини.


Джерело