Чому німці не миють тарілки і не змивають мийне з посуду: цікава причина

Джерело: unian.ua

З початком повномасштабного вторгнення багато жителів України виїхали в різні країни Європейського Союзу, зокрема, в Німеччину. Близьке знайомство з радикально іншою культурою породжує безліч запитань. Дізнайтеся, як правильно мити посуд з точки зору німців.

Раніше ми розповідали, що не можна робити в Північній Кореї.

Як мити посуд у Німеччині – лайфхак і правила

Кожна українська господиня знає, що буде, якщо не змити засіб для миття посуду з тарілок, чашок і ложок. “Хімія” обов’язково потрапить в організм разом з їжею, а якщо це відбуватиметься регулярно, то стане причиною серйозного отруєння. Саме тому наші господині вимивають посуд “до скрипу”, але в Німеччині це не прийнято.

Рідко можна зустріти німкеню, яка миє посуд вручну – у більшості жителів Німеччини вдома стоять посудомийні машини. Вся справа в економії – за воду німці платять шалені суми, тому намагаються якомога менше її витрачати. Відповідно, варіантів два – або складати тарілки, чашки і ложки в посудомийку, чекати, поки вона завантажиться повністю, і тільки потім вмикати, або все-таки мити руками.

Але як! За даними видання aussiedlerbote.de, потрібно поставити в раковину заглушку, потім набрати 23 води. Скласти туди весь брудний посуд і залити невелику кількість мийного засобу. Вимити тарілки і прилади в цій мильній воді, в ній же потім обполоснути і поставити сушитися. Наприкінці достатньо витерти посуд сухим рушником.

Справедливості заради, справа не тільки в економії – німців з дитинства вчать дбайливо ставитися до природи, тому вони намагаються робити все від себе залежне, щоб витрачати якомога менше ресурсів і практично не забруднювати навколишнє середовище.