Що приготувати з цикорію: декілька корисних варіантів

Цикорій пропонує багато переваг для здоровʼя. Згідно з дослідженнями, він є хорошим джерелом антиоксидантів та пребіотиків, а тому підтримує здорове травлення, контролює рівень глюкози в крові та позитивно впливає на імунну функцію. 

Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що попри неймовірну користь, цикорій може мати побічні ефекти при споживанні деякими людьми. 

Ризики споживання цикорію

У деяких людей може виникати алергія на цикорій.

“Люди з алергією на березовий пилок можуть мати більшу ймовірність алергії на цикорій, оскільки білкові структури рослин схожі”, – зауважили експерти.

Ба більше, вживання великої кількості цикорію може призвести до шлунково-кишкових проблем, а саме здуття живота, дискомфорту в животі та метеориозу. Тупо краще почати вживати цикорій з помірних кількостей, поступово збільшуючи. 

Поради щодо споживання цикорію

Експерти радять додавати листя цикорію до різних салатів. Також для отримання пікантного гарніру можна пасерувати листя цикорію з оливковою олією та часником. Для смачного напою, який замінить каву, можна заварити корінь цикорію. Крім цього, його можна змішати з кавовою гущею для додатково насичення. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про корисні варіанти сніданків.


Джерело: obozrevatel.com