Фарро: секрети та користь стародавньої супер-крупи

Фарро і полба – це особливий вид пшеничних зерен, що походить з Месопотамії і відоме як пшениця емер. Багато хто використовує його як альтернатива рису, кіноа та ячменю.

Воно високо цінується за свій горіховий смак і жувальну текстуру. OBOZ.UA пропонує дізнатися про кілька унікальних властивостей фарро.

Переваги

Цей вид зерна багатий на білок і навіть перевершує за своїми енергетичними властивостями коричневий рис і цільнозернову пшеницю. Це справжнє незамінне джерело білка, яке має важливе значення для вегетаріанців. Вживання фарро сприяє зниженню ваги та може підтримувати здоров’я серця шляхом зниження кров’яного тиску та холестерину.

Втрата ваги

Цей продукт відрізняється тим, що наповнений білком і клітковиною, тому він пригнічує апетит, сприяючи відчуттю ситості. Також його вживання забезпечує постійне підвищення рівня цукру в крові, запобігаючи падінням енергії. Дослідження підкреслюють потенціал фарро в дієті з урахуванням ваги.

Кого треба уникати

Водночас не варто замочувати та пророщувати це зерно, адже це не зробить його більш прийнятним для людей, чутливих до глютену. Усі сорти фарро є формами пшениці, що робить їх непридатними для хворих на целіакію. Тому рекомендується бути обережним, оскільки інші стародавні зерна показали потенційну токсичність для людей із захворюваннями, пов’язаними з глютеном.

Як вибрати

За останній час цей продукт став широко представлений в торгівельній мережі. Зерно продають в сухому вигляді, його готують у воді, щоб отримати м’яку, жувальну текстуру. Він також доступний у цільнозернових, перлових і напівперлових сортах, цільнозерновий фарро зберігає найбільше поживних речовин і клітковини.

Раніше OBOZ.UA розповів яка каша найкраще підходить для схуднення.


Джерело