Рясні опади сприяли активному росту дикорослих грибів по всій Україні, а отже — і зростанню ризиків отруєнь. У Держпродспоживслужбі закликають бути особливо обережними: споживання диких грибів може становити загрозу для здоров’я та життя.
Як уникнути отруєнь грибами: основні поради
Держпродспоживслужба радить дотримуватись простих, але важливих рекомендацій:
- Найкраще повністю утриматися від вживання дикорослих грибів і обирати безпечні альтернативи — вирощені у контрольованих умовах печериці чи гливи.
- Гриби варто купувати лише у дозволених місцях — магазинах або на агропродовольчих ринках. Там продукція проходить перевірку, має маркування та інформацію про безпечність, якість і походження, а також досліджується на вміст радіонуклідів.
- Уникайте купівлі грибів на стихійних ринках, з рук або вздовж автошляхів — це значно підвищує ризик отруєння.