Дикорослі гриби — загроза здоров’ю: попередження від Держпродспоживслужби у грибний сезон

Рясні опади сприяли активному росту дикорослих грибів по всій Україні, а отже — і зростанню ризиків отруєнь. У Держпродспоживслужбі закликають бути особливо обережними: споживання диких грибів може становити загрозу для здоров’я та життя.

Як уникнути отруєнь грибами: основні поради

Держпродспоживслужба радить дотримуватись простих, але важливих рекомендацій:

  • Найкраще повністю утриматися від вживання дикорослих грибів і обирати безпечні альтернативи — вирощені у контрольованих умовах печериці чи гливи.
  • Гриби варто купувати лише у дозволених місцях — магазинах або на агропродовольчих ринках. Там продукція проходить перевірку, має маркування та інформацію про безпечність, якість і походження, а також досліджується на вміст радіонуклідів.
  • Уникайте купівлі грибів на стихійних ринках, з рук або вздовж автошляхів — це значно підвищує ризик отруєння.


Джерело: thepharma.media