Грейпфрут – терпкий за смаком фрукт, який має високий вміст води і містить важливі поживні речовини. Проте для деяких людей його споживання може стати проблемою.
Про це повідомили в health. Зокрема, споживання грейпфрута, його соку або добавок разом із певними ліками (тими, що знижують кров’яний тиск або рівень холестерину), може мати негативний вплив на організм людини. З’єднання, що містяться в грейпфруті, можуть вплинути на поглинання ліків, призводячи до недостатньої або надмірної кількості їх у крові.
Ризики споживання грейпфрута
Грейпфрут може впливати на ефективність певних ліків. Йдеться про ті, які знижують артеріальний тиск, впливають на нерегулярне серцебиття або використовуються для лікування алергії.
Фрукт може підвищити або знизити дію ліків, що може призвести до появи побічних ефектів. Особливо потрібно бути обережним при аномальному серцевому ритмові, чутливості до гормонів або при менопаузі.
Аномальний серцевий ритм – споживання великої кількості грейпфрута може змінити ритм серця.
Чутливість до гормонів – надлишок грейпфрута підвищує рівень гормонів.
Менопауза – грейпфрут взаємодіє з гормональною терапією, в результаті це може призвести до того, що організм засвоюватиме занадто багато естрогену. Його надлишок може збільшити ризик раку молочної залози.
Крім цього, не зрозуміло, як грейпфрут впливає на вагітних та жінок, які годують грудьми.
Раніше OBOZ.UA розповів про те, як часник лікує шкіру.