Користь куркуми для здоров’я: властивості спеції 

Куркума — це незамінна спеція, без якої важко уявити популярні страви індійської кухні. Однак, крім її харчових цінностей, корінь цієї рослини використовується у традиційній медицині та входить до складу деяких лікарських препаратів. 

Зокрема, куркума містить речовину куркумін, яка має антиоксидантні та протизапальні властивості. Які переваги вживання цієї спеції та яку користь вона приносить організму, дізнавались в OBOZ.UA.

Протизапальна дія

Коли в організмі відбувається запалення, що триває довгий час, куркума може надати швидку протизапальну дію на молекулярному рівні. Крім того, таким чином куркума знижує ризик захворювань, що загрожують життю.

Джерело антиоксидантів 

Куркумін є чудовим антиоксидантом, що нейтралізує активність шкідливих вільних радикалів в організмі. Таким чином, ця сполука протидіє передчасному старінню та спонукає організм стимулювати власні антиоксидантні можливості. 

Покращує функцію мозку 

Нейротрофічний фактор головного мозку (НФГМ) є білком, що виробляється в мозку. Він грає важливу роль у збереженні та зростанні нейронів, а також у підтримці нормальної функції нейронів, що може впливати на нашу пам’ять, навчання та настрій. Низький рівень НФГМ може призвести до депресії, шизофренії, аутизму та інші психічні захворювання. Куркумін може допомогти покращити показники гормону та відкласти ці проблеми.

Бореться та протидіє раку 

Куркума пригнічує ріст ракових клітин на молекулярному рівні. Згідно із дослідженнями, всього 4 грами куркуміну на день може на 40% зменшувати ураження товстої кишки, що може перетворитися на рак.

Раніше OBOZ.UA опублікував інформацію, про протизапальні властивості індійської спеції. 

disclaimer_icon